Graafmachine-groot

Geel zand

Geelzand is de goedkoopste zandsoort. Het wordt voornamelijk gebruikt voor ophoging en aanvulling van bijvoorbeeld tuinen en opritten. Geelzand wordt ook wel vul zand of straatzand genoemd. De kenmerken van geel zand zijn:

  • Goedkoop
  • Geschikt voor ophoging/aanvulling
  • Geschikt als straatzand
  • Verschillende korrelgroottes en vormen ( niet gezeefd)

Geelzand wordt vaak gebruikt voor het ophogen en aanvullen van een tuin. Als u opzoek bent naar geel zand zoekt u vaak zand met de eigenschappen van straatzand. De kleur van het zand bepaalt niet altijd de eigenschappen. De kleur is afhankelijk van de plek waar het zand gewonnen is. Bent u opzoek naar geel zand met de juiste eigenschappen om mee te bestraten? Wij van Berends grondverzet leveren het voor u.

Zwarte grond

Wij van Berends grondverzet leveren ook zwarte grond. Zwarte grond kunt u voor veel toepassingen gebruiken. Vaak wordt zwarte grond gebruikt om bijvoorbeeld de tuin op te hogen, borders op te leggen of beplanting op te plaatsen. Zwarte grond is erg populair doordat het vele toepassingen heeft en erg voordelig is in aanschaf. Zwarte grond is een natuurlijk materiaal. De betekenis van zwarte grond is losse zwarte grond of vruchtbare grond met de juiste verhouding van klei, zand en humus en natuurlijk rijk aan voedingstoffen. Hierdoor is het erg geschikt voor planten en gazons. Andere namen voor zwarte grond zijn tuinaarde, teelaarde, bemeste tuinaarde of tuingrond. Zwarte grond is uitermate geschikt om te mengen door verarmde of uitgedroogde grond, hierdoor komt het bodemleven weer op gang en wordt het vochthoudende vermogen verhoogd.

De voordelen van zwarte grond zijn:

  • Gemakkelijk te bewerken voor het gazon
  • Uitermate geschikt om te mengen door verarmde of uitgedroogde grond

Voor vragen kunt u ons altijd bellen of mailen.

Graafmachine-klein