Graafmachine-groot

Wij van Berends grondverzet pakken uw tuin grondig aan.

Takken versnipperen

Een versnipperaar ook wel hakselaar of verkleinmachine genoemd is een machine die wij in de groene sector gebruiken voor het hakselen van snoeiafval zoals takken en kleine stammetjes. Veel van de versnipperaars zijn voorzien van een schijf waarin een of meer messen zijn gemonteerd. De messen zijn zo gemonteerd dat als er hout tegen de schijf wordt aangedrukt ze steeds een stukje hout afsnijden. De afgehakte spaanders worden vervolgens door de opening van de schijf naar achteren doorgevoerd. Hierna zorgen de windvleugels voor de verdere afvoer. De windvleugels zitten achter de schijf gemonteerd. Voor dit werkproces is het van belang dat er een tegen mes aanwezig is. Dit tegen mes of contrames moet ervoor zorgen dat het door de messen gegrepen stuk hout wordt ondersteund bij het afsnijden. Berends grondverzet versnippert al uw takken en stammetjes.

Grote bomen en struiken weghalen

Bent u van plan om bomen te verwijderen of te rooien dan kun je wel wat advies en hulp gebruiken. Je moet namelijk met bepaalde wettelijk vastgestelde regels voor bomen verwijderen en rooien rekening houden. Een gespecialiseerde vakman is op de hoogte van de huidige regelgeving en weet ook welke technieken moeten worden gebruikt om de klus veilig en snel uit te voeren. Schakel een vakman in om uw bomen en struiken weg te halen. Berends grondverzet doet dit zo voor u.

Voordat u een boom of struik uit uw tuin laat halen overleg dit eerst even met de buren indien er natuurlijke buren zijn. Zo voorkomt u problemen/discussies die er niet van doen. Wij ruimen altijd weer netjes achter ons op en nemen de boom of struiken weer mee zodat u er geen last meer van heeft.

Kopeggen en zaaien

Kopeggen wordt vaak gedaan om het zaaibed vlakker en fijner te krijgen. Kopeggen wordt ook vaak gedaan na het kilveren om een losser veld te verkrijgen, dit wordt in de rij richting gedaan. Het voordeel hiervan is dat het veld nog vlakker wordt als je er later met de tractor overheen rijdt. Bij het inzaaien zit er altijd een kopeg voorop de zaaimachine. Na het kopeggen kunnen wij ook zaaien.

Frezen

Als de temperatuur stijgt krijgen we massal zin om te zaaien. Maar dan moet de grond wel bewerkbaar zijn. Hiervoor kun je de grond frezen. Behalve dat je de grond makkelijk bewerkbaar maakt hak je ook het overgebleven onkruid stuk. U krijgt zo een mooi schoon veld. Ook brengt u met frezen veel zuurstof in de grond. Je maakt de grond echt mooi rul. Hierdoor wordt zaaien of het poten van sla heel gemakkelijk. De minuscule worteltjes kunnen gemakkelijk de grond in en op zoek naar water en voedingsstoffen. Ideaal voor een gazon zaaien of een moestuin zaaien.

Kijk voor dat er gefreesd wordt altijd eerst de grond na op onkruid waarvan je niet wilt dat dat stuk gefreesd wordt. Denk hierbij aan paardenbloemen met lange penwortels of onkruid met ondergrondse uitlopers. Als je dit soort soorten onkruid stuk maalt vermeerder je ze alleen maar. Deze kunt u er beter met de hand uithalen en weggooien. Het onkruid dat er nu nog staat vermaal je gewoon en sterft vanzelf af.

Graafmachine-klein