Graafmachine-groot

Vijvers graven

Wij van Berends grondverzet graven vijvers voor u uit.

Een vijver aanleggen betekent veel graafwerk en grondverzet. Bedenk voor dat u de vijver laat uitgraven wat u met de uitgegraven aarde gaat doen. Vaak zijn de tuinen te klein om alle grond uit de vijverkuil in te verwerken. Als dit het geval is kunt u het beste een container huren om de grond af te voeren. Wij kunnen eventueel ook het grond meenemen voor u. Houd er ook rekening mee dat een vijver circa 10 centimeter dieper uitgegraven moet worden dan de uiteindelijke diepte. Dit doen wij omdat wij onder het folie van de vijver een dikke laag wit zand aanbrengen. Dit beschermd het vijverfolie tegen lekkage en zorgt ervoor dat omhoogkomend grondwater naar de zijkant van de vijver wordt geleid.

De beste tijd om een vijver aan te leggen is het vroege voorjaar ( Februari- Maart). Als u de vijver laat uitgraven in deze periode hebben de planten in uw vijver een compleet groeiseizoen om aan te slaan en sterk te worden. Een ander voordeel is dat het vijvermilieu geleidelijk op gang kan komen, omdat de watertemperatuur nog niet erg hoog is. Als u een vijver besluit aan te leggen in de zomer is de kans erg groot dat het water in de vijver snel groen wordt. De groene kleur wordt veroorzaakt door zweefalgen. u kunt uw vijver ook in het najaar aanleggen . Als u een vijver in het najaar besluit aan te leggen is het beter om er nog geen planten in te plaatsen. Hiermee kunt u het beste wachten tot volgend jaar.

Paardenbak omspitten

Berends grondverzet spit op verzoek uw ideale paardenbak om. Laat ons weten wat de maten zijn en wij spitten de bak om voor u.

Het goed en juist onderhouden van de paardenbak bodem zorgt ervoor dat u extra lang kunt genieten van uw bodem. Het slepen van de toplaag is erg belangrijk. Een toplaag van zand stabiliseert doormiddel van water en inklinking. Als het zand vast wordt gedrukt wordt er een stabiel pakket gerealiseerd. Het water zorgt ervoor dat fijne zanddelen worden meegetrokken naar onderen waardoor het zandpakket zich vastzet. Als de bodem is ingeklonken dient dit pakket zo min mogelijk te worden gestoord voor het beste resultaat. Door het dagelijks gebruik van de paardenbak ontstaan er vaak hoefslagen of andere gebruikssporen. Om de bak goed ge√ęgaliseerd te houden wordt er aanbevolen de bak regelmatig te slepen. De manier van slepen is afhankelijk van het type paardenbak.

Voor vragen kunt u altijd bellen of mailen naar ons.

Graafmachine-klein